Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

2. salon penečih vin

Večer izbranih mehurčkov, kulinarike in glasbe

 

 

Preživite petek trinajstega, pred valentinov večer, v družbi vrhunskih mehurčkov, odlične kulinarike in izbrane glasbe - na vabljeni na  2. Salon penečih vin, ki bo ta petek, med 17. in 24. uro, v ljubljanskem GH Union.

 

Drugi Salon penečih vin bo na enem mestu, v prostoru, ki pritiče dimenzijam in razkošju penečih se vin, na eni izmed najlepših lokacij prestolnice, v veliki dvorani Grand hotela Union, tudi to leto ponudil izbrana peneča se vina. Le ta iz leta v leto presegajo kliše o vinih za posebne priložnosti, praznovanja, in postajajo vedno bolj priljubljena tudi ob vseh drugih prilikah, kakor tudi kot vinska spremljava vrhunski kulinariki.

 

Zato bomo peneča vina, ki jih bo moč okusiti in kupiti na Salonu penečih vin, nadgradili v skladu s trendi - z vrhunsko kulinariko hotelov Union. Za piko na i čarobnemu vzdušju, ki se bo zgodilo le večer pred valentinovim, pa bo poskrbela skrbno izbrana glasbena spremljava, ki bi znala koga zvabiti tudi na ples.
 

Novost letošnjega Salona penečih vin je nekoliko spremenjen, salonskemu tipu prireditve prilagojen koncept predstavitve in konzumacije vin. Degustacija vseh vin na salonu je brezplačna (vstopnina na salon je 10 € v predprodaji in 15 € na dan prireditve). Nadaljnje količine (vino na kozarec, steklenica - za konzumacijo na licu mesta ali za domov) pa se zaračunajo po veljavnem ceniku vinarja. Proti plačilu bodo na voljo tudi izbrani hladni prigrizki Grand hotela Union.

 

 

Na 2. Salonu penečih vin bo moč spoznati, poizkusiti in kupiti preko 80 penečih se vin, 36 blagovnik znamk iz Slovenije, Francije, Hrvaške, Italije in Španije. Slovenska vina prihajajo iz vseh treh vinorodnih dežel ter osmih (od devetih) vinorodnih okolišev. Izmed tujih vin naj izpostavimo dve letošnji novosti – kar sedem blagovnih znamk francoskih šampanjcev in tri vinarje, ki prihajajo iz sosednje Hrvaške. Iz Hrvaške prihaja tudi močna ekipa eno-gastro novinarjev, ki bo poleg penečih vin na salonu spoznavala tudi Union hotele kot vrhunsko eno-gastro destinacijo.

 

Ideja salona je povezati pridelovalce, trgovce in distributerje domačih in tujih penečih vin, ki so prisotna na slovenskem tržišču, ter jih predstaviti na ekskluzivnem dogodku skrbno izbranim ciljnim javnostim. Tu imamo v mislih predvsem gostince, odgovorne v restavracijah in hotelih, poslovneže, novinarje, trgovce, lastnike vinotek, sommelierje, predstavnike najrazličnejših medijev ter na koncu in nenazadnje ljubitelje penečih vin.

 

Več na http://radost.si/radost/salon-penecih-vin/

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!