- 1 glava zelja (približno kilogram)
- oljčno olje (ali druga maščoba)
- 1 žlička sladkorja
- 1 čebula (manjša)
- sol
- kumina (mleta)
- sladka paprika v prahu
- čista juha (za zalivanje)

Nepogrešljiv ob kuhani govedini in praženem krompirju.
![]() | Sestavine za: 4-6 oseb
Vir: Ivan Ivačič Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30-45 minut |
Po potrebi zelju odstranite zunanje liste, ga prerežite na četrtine, izrežite kocen in narežite na srednje debele rezance. Čebulo olupite in sesekljajte.
V posodi segrejte olje oz. maščobo, na njej stopite sladkor, dodajte čebulo in jo stekleno prepražite, nato dodajte zelje, ga zalijte z malce juhe in solite. Po želji dodajte kumino, rdečo papriko v prahu in žlico kisa ter dušite do mehkega.
Vmes večkrat premešajte in po potrebi dodatno zalijte z juho.
Z dodatkom kumine bo zelje lažje prebavljivo. Namesto semen uporabite mleto kumino, njen okus se bo porazgubil v zelju.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/dušeno-sladko-zelje&t=Du%C5%A1eno+sladko+zelje
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Du%C5%A1eno+sladko+zelje&url=http://www.kuharija.si/content/dušeno-sladko-zelje
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/dušeno-sladko-zelje
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kuharija-duseno-sladko-zelje.jpg