- pol čebule
- 1 strok česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
- sol
- sladkor
- mešanica mediteranskih začimb (bazilika, origano, rožmarin, timijan ...)
- oljčno olje
- kosmiči čilija (po želji)

Ko primankuje časa ...
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 5 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Segrejte oljčno olje in na njem stekleno prepražite čebulo. Nato dodajte česen in ga prepražite toliko, da zadiši. Dodajte paradižnikovo mezgo in jo med mešanjem prepražite. Dodajte paradižnik iz pločevinke, sol, sladkor in po želji še kosmiče čilija ter zavrite. Pri nizki temperaturi kuhajte približno 5 minut (oziroma, toliko kot imate časa).
V gotovo omako umešajte mešanico mediteranskih začimb. Postrezite s testeninami.
Namesto z mešanico začimb, omako začinite s svežo sesekljano baziliko in origanom.
Čeprav je omaka okusna že po 5 minutah kuhanja, jo, če imate le čas, kuhajte dlje.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/hitra-paradižnikova-omaka&t=Hitra+paradi%C5%BEnikova+omaka
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Hitra+paradi%C5%BEnikova+omaka&url=http://www.kuharija.si/content/hitra-paradižnikova-omaka
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/hitra-paradižnikova-omaka
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/paradiznikova_omaka.jpg