- 20 posušenih paradižnikov vloženih v olje
- 2 stroka česna
- 1 žlička zdrobljene pekoče paprike
- 100 ml oljčnega olja
- 30 črnih oliv (brez koščic)
- 1 žličk timijana (svežega)
- 1 žlička rožmarina (svežega)

![]() | Sestavine za: 2 kozačka
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Paradižnike poberite iz olja in jih odcedite.
Vse sestavine (razen olja) na grobo zmeljite v možnarju ali električnem mešalniku. Na koncu prilijte še toliko olja, da dobite gladko pasto.
Preberite si več o pripravi, uporabi in shranjevanju pesta [1].
Povezave:
[1] http://www.kuharija.si/content/pesto
[2] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/rdeč-pesto-pesto-rosso&t=Rde%C4%8D+pesto+%28pesto+rosso%29
[3] http://twitter.com/intent/tweet?text=Rde%C4%8D+pesto+%28pesto+rosso%29&url=http://www.kuharija.si/content/rdeč-pesto-pesto-rosso
[4] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/rdeč-pesto-pesto-rosso
[5] http://www.kuharija.si/sites/default/files/pesto_rosso.jpg