- 500 g vlečenega testa
- 750 g mešanega mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- olje
- 200 ml jogurta (tekočega)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: ena ura |
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Čebulo olupite, sesekljajte in na olju stekleno podušite. Odstavite, dodajte sesekljan česen in mleto meso, solite, poprajte in enakomerno zmešajte.
V namaščen pekač položite plast testa (ali dve, če je testo tanko), premažite jo z oljem, potresite z mesom in pokrijte z drugo plastjo testa. Nadaljujte, dokler ne porabite testa in mesa. Zaključite s plastjo testa, jo premažite z oljem in burek pecite približno 40 minut.
Burek prelijte s tekočim jogurtom, prebodite, da steče tudi v notranjost in pecite še 10 minut. Preden ga razrežete, ga pustite še malce stati.
Poleg čebule prepražite tudi meso.
Namesto z jogurtom zalijete burek s 150 ml tople slane vode.
Burek zavijte v zvitek, tega pa v polža.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/mesni-burek&t=Mesni+burek
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Mesni+burek&url=http://www.kuharija.si/content/mesni-burek
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/mesni-burek
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/mesni_burek_1.jpg