- 500 g mešane zelenjave (krompir, bučke, grah, korenje, brstični ohrovt, por, cvetača, brokoli ...)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1,2 l vode
- sol
- 1 žlica kisle smetane
- peteršilj
- sveže mlet poper

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 5-20 minut Čas od začetka do konca: 25-40 minut |
Vso zelenjavo očistite in narežite. V loncu segrejte olje in na njem pražite pripravljeno zelenjavo. Ko se malce zmehča, jo zalijte z vodo, solite in kuhajte približno 20 minut. Odstavite.
Kislo smetano zmešajte z malce juhe in nato zamešajte v juho. Ponudite s sesekljanim peteršiljem in sveže mletim poprom.
Zelenjavno juho lahko začinite z baziliko, luštrekom, origanom, majaronom, timijanom … Z začimbami ne pretiravajte, da ne boste uničili nežnega okusa zelenjave.
Juha bo ravno tako okusna, njena priprava pa precej hitrejša, če boste uporabili že pripravljene mešanice zamrznjene zelenjave.
Za bolj izdaten obrok v juho zakuhajte torteline, makarone ali žličnike, lahko pa tudi koščke piščanca ali hrenovke.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/zelenjavna-juha&t=Zelenjavna+juha
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Zelenjavna+juha&url=http://www.kuharija.si/content/zelenjavna-juha
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/zelenjavna-juha
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/zelenjavna_juha.jpg