- 150 g masla
- 200 g moke
- 1 rumenjak
- ščepec soli
- 2 hruški
- 4 rumenjaki
- 125 g mletih mandljev
- 70 g sladkorja
- 100 g jedilne čokolade
- 2 žlici sladke smetane
- 60 ml mleka

|  | Sestavine za: 1 pekač  
 nadev 
 Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 1 ura | 
Hladno maslo narežite na koščke in skupaj z ostalimi sestavinami za testo čimhitreje gladko zgnetite. Po potrebi dodajte žlico hladne vode. Testo oblikujte v kroglo, zavijte v prozorno folijo in za 1 uro postavite v hladilnik.
Hladno testo nato razvaljajte v krog in z njim obložite namaščen pekač za pito.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V vroči vodni kopeli stopite čokolado in jo zmešajte s smetano. Še toplo mešanico zlijte na testo in ga enakomerno premažite.
V skledi stepite rumenjake, mlete mandlje, sladkor in mleko. Temeljito zmešajte in nato premažite po čokoladi.
Hruške prerežite na polovico, jim odstranite peščišče, olupite, narežite na trakove in razporedite po kremi.
V vroči pečici pecite približno 20 minut.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/pita-s-čokolado-hruškami&t=Pita+s+%C4%8Dokolado+in+hru%C5%A1kami
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pita+s+%C4%8Dokolado+in+hru%C5%A1kami&url=http://www.kuharija.si/content/pita-s-čokolado-hruškami
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/pita-s-čokolado-hruškami
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/pita_iz_hrusk_s_cokolado.jpg