- 175 g masla
- 175 g čokolade (z najmanj 70 % kakava)
- 200 g mletih mandljev
- 2 vaniljeva sladkorja
- 8 jajc
- 200 g sladkorja (lahko tudi rjavega)
- 50 g kakava (+ kakav za posip)

![]() | Sestavine za: 1 torto
Čas priprave: 40 minut Čas od začetka do konca: ura in pol |
Pečico segrejemo na 150 stopinj (ventilatorsko na 130). Dno pekača za torto (premera 26 cm) obložimo s papirjem za peko in rahlo namastimo.
Čokolado razlomimo in skupaj z maslom nad vročo vodno kopeljo stopimo in ohladimo.
Ločimo beljake in rumenjake 6 jajc. 2 beljaka prihranimo za drugič.
Penasto stepemo 2 celi jajci, 6 rumenjakov, 200 g sladkorja in vanilin sladkor oz. izpraskano sredico vaniljevega stroka.
Rahlo umešamo kakav, mlete mandlje in stopljeno čokolado.
Iz 4 beljakov in ščepca soli stepemo čvrst sneg in ga rahlo umešamo v testo.
S testom napolnimo pekač in pečemo od 40 do 50 minut.
Ohlajeno torto potresemo s kakavom v prahu ali oblijemo s čokoladno glazuro.
Najbolj tekne s stepeno sladko smetano.
Naslednji dan je še boljša, ker se malce sesede.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/čokoladna-torta-z-mandlji-brez-moke&t=%C4%8Cokoladna+torta+z+mandlji+%28brez+moke%29
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%8Cokoladna+torta+z+mandlji+%28brez+moke%29&url=http://www.kuharija.si/content/čokoladna-torta-z-mandlji-brez-moke
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/čokoladna-torta-z-mandlji-brez-moke
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/cok_torta_mandlji_1.jpg