- 2,5 skodelice moke (250 g)
- 1,5 žličke sode bikarbone
- 0,5 žličke soli
- 150 g masla
- 1,5 skodelice rjavega sladkorja (250 g)
- 2 jajci
- 7 banan
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 120 g orehov

v bistvu gre za kolač
![]() | Sestavine za: 1 pekač
Vir: Mrs Fields Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 1,5 ure |
Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150). Namastite dva podolgovata pekača (dolžine 20 cm) ali večji kolač za šarkelj.
Zmešajte moko, sodo in sol. Orehe v ponvi brez dodatne maščobe prepražite, da zadišijo. Nato jih ohladite in grobo sesekljajte.
Banane pretlačite. V drugi skledi z električnim mešalnikom kremasto stepite maslo in sladkor. Dodajte jajca, banane in vaniljev sladkor in stepajte, dokler ne dobite enakomerne mase.
Dodajte mešanico moke in orehe ter pri nizki hitrosti mešajte le toliko, da se sestavine povežejo.
S testom napolnite pripravljen pekač in pecite od 60 do 70 minut, oziroma dokler ne izvlečete čistega zobotrebca, ki ga zabodete v sredino kolača.
Kolač ohladite na sobno temperaturo v pekaču.
Za kolač so najboljše zelo zrele banane.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/bananin-kruh&t=Bananin+kruh
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Bananin+kruh&url=http://www.kuharija.si/content/bananin-kruh
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/bananin-kruh
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/bananin_kruh.jpg