- 4 žlice kefirja
- 4 žlice ržene moke (ali polnozrnate pirine oz. pšenične)
- 1 žlica medu (ali sladkorja)

Iz časov, ko kvas ni bil tako lahko dostopen.
Sestavine za: 400 g moke
Čas priprave: 3 minute Čas od začetka do konca: 1-3 dni |
Vse sestavine temeljito zmešamo med seboj in pustimo na sobni temperaturi, da se začne penit. Navadno traja kakšen dan ali dva, odvisno od količine bakterij oz. kvasovk v kefirju.
Tako pridobljene droži lahko hranimo v hladilniku do 2 tedna, pa tudi več. Samo redno jih moramo hranit.
Vsak drugi dan jim dodamo žlico moke, žlico vode in malce sladkorja oz. medu ter temeljito premešamo. Začetna količina droži zadostuje za kruh iz približno 300 do 400 g moke.
Kruh naj vzhaja dlje časa (približno 10 ur).
Vzemite mešanico bele in polnozrnate moke, če boste uporabili samo polnozrnato, bo kruh preveč zbit.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/domače-droži-ali-kislo-testo&t=Doma%C4%8De+dro%C5%BEi+ali+kislo+testo
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Doma%C4%8De+dro%C5%BEi+ali+kislo+testo&url=http://www.kuharija.si/content/domače-droži-ali-kislo-testo
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/domače-droži-ali-kislo-testo