- 2 jajci
- 60 g masla (sobne temperature)
- 120 g pšeničnega zdroba (ali pirinega)
- sol
- muškatni orešček (po želji)

![]() | Sestavine za: 6-8 oseb
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Maslo penasto zmešajte, jajci stepite. V penasto maslo dodajte sol, postopoma umešajte stepeni jajci in nazadnje umešajte še zdrob. Temeljito zmešajte, da dobite enakomerno zmes, ki naj počiva vsaj 10 minut.
Z žlico oblikujte žličnike in jih polagajte v vrelo juho ali slano vrelo vodo. Pri nizki temperaturi jih počasi kuhajte od 20 do 30 minut.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/zdrobovi-žličniki&t=Zdrobovi+%C5%BEli%C4%8Dniki
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdrobovi+%C5%BEli%C4%8Dniki&url=http://www.kuharija.si/content/zdrobovi-žličniki
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/zdrobovi-žličniki
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/goveja_juha_2.jpg