- 800 g fileja lososa (v kosu s kožo)
- 1 limeta
- 1 kg grobe morske soli
- timijan, koprc (po želji)

Bolj enostavno ne gre.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: do 45 minut |
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pekač natresemo približno centimeter visoko grobo morsko sol.
File lososa pogladimo s prsti in s pinceto izvlečemo morebitne koščice. Nakapamo ga z limeto, s kožo položimo na sol in v pečici pečemo od pol ure do 45 minut.
Pečenega lososa vzamemo iz pečice in previdno narežemo na kose. Pazimo, da ne predremo kože in da nam kosi na padejo na sol.
Zraven ponudimo pečen mladi krompir ali pa široke rezance [1] in dušen koromač (sladki janež) [2].
Pri nas lososa pripravljamo točno po zgornjem receptu.
Če želite ga lahko pred peko, tako kot na sliki, še dodatno začinite s timijanom ali koprcem.
Povezave:
[1] http://kuharija.si/content/doma%C4%8De-testo-za-rezance
[2] http://kuharija.si/content/du%C5%A1en-koroma%C4%8D-sladki-jane%C5%BE
[3] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/na-soli-pečen-losos&t=Na+soli+pe%C4%8Den+losos
[4] http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+soli+pe%C4%8Den+losos&url=http://www.kuharija.si/content/na-soli-pečen-losos
[5] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/na-soli-pečen-losos
[6] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kuharija-losos_na_soli.jpg