- 250 g suhih sliv
- 30 rezin pancete (ali slanine)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Slivam odstranimo koščico in jih ovijemo z rezino pancete. Pritrdimo z zobotrebcem ali nabodalom, da se ne odvije. Pripravljene slive zložimo v pekač in jih v pečici hrustljavo zapečemo.
Namesto v panceto lahko slive ovijemo v slanino.
Preden jih zavijemo, namesto koščice vanje vložimo košček gorgonzole ali olupljen mandelj.
Namesto v pečici jih lahko pečemo tudi v ponvi. Pečene slive zložimo na papirnate kuhinjske brisače, ki bodo popivnale odvečno maščobo.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/slive-v-panceti&t=Slive+v+panceti
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Slive+v+panceti&url=http://www.kuharija.si/content/slive-v-panceti
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/slive-v-panceti
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/slive_s_slanino.jpg