- 250 g dolgozrnatega riža (parboiled)
- 1/2 čebule
- olje
- 200 g piščančjega mesa
- 200 g graha (zamrznjenega)
- 200 g korenja
- 1 žlica peteršilja (sesekljanega)
- sol
- poper
- parmezan

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Riž odmerite s skodelico, oplaknite in dobro odcedite. Čebulo drobno sesekljajte, korenje olupite in narežite na ploščice, meso narežite na kocke.
Segrejte dve žlici olja in na njem stekleno prepražite čebulo. Dodajte meso in ga svetlo rjavo popecite. Nato dodajte riž in ga popražite do suhega. Prilijte dvojno količino vode oz. še boljše juhe ter solite in poprajte. Dodajte grah in korenje, pokrijte ter pri nizki temperaturi kuhajte od 15 do 20 minut oz. po navodilih na embalaži. Pet minut pred koncem kuhanja rižoto odkrijte in odkrito skuhajte do konca. Odstavite in pustite stati približno 5 minut. Nato umešajte sesekljani peteršilj in postrezite s sveže naribanim parmezanom.
Namesto z grahom lahko riž pripravite tudi z beluši (kot na sliki) Tanjšim zelenim belušem odrežite oleseneli del in narežite na 3 do 4 cm dolge koščke. k rižu jih dodajte 5 minut pred koncem kuhanja.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/riž-s-piščancem-grahom-korenjem&t=Ri%C5%BE+s+pi%C5%A1%C4%8Dancem%2C+grahom+in+korenjem
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Ri%C5%BE+s+pi%C5%A1%C4%8Dancem%2C+grahom+in+korenjem&url=http://www.kuharija.si/content/riž-s-piščancem-grahom-korenjem
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/riž-s-piščancem-grahom-korenjem
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/riz_pisc_korenje.jpg