- 1 cel piščanec (ali 6 kosov)
- 1 čebula
- 600 g ajdove kaše
- sol, poper
- majaron, timija, bazilika ... (po želji)
- 1 l mleka (pribl.)
- 1 l čiste kokošje juhe
- 3 žlice kisle smetane

![]() | Sestavine za: 6 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 90 minut |
Piščanca operite, osušite in narežite na kose. Kose solite in po okusu začinite.
Ajdovo kašo operite in stresite v pekač. Zalijte jo z mešanico mleka in juhe (pol pol) ter kisle smetane. Tekočine mora biti toliko, da sega do roba kaše. Na kašo položite kose piščanca in v pečici ogreti na 180 do 200 stopinj pecite dokler piščanec ni zlatorumene barve (pribl. 1 uro).
Vmes zalivajte kašo z mešanico juhe in mleka, da bo močnata.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/pečen-piščanec-na-ajdovi-kaši&t=Pe%C4%8Den+pi%C5%A1%C4%8Danec+na+ajdovi+ka%C5%A1i
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pe%C4%8Den+pi%C5%A1%C4%8Danec+na+ajdovi+ka%C5%A1i&url=http://www.kuharija.si/content/pečen-piščanec-na-ajdovi-kaši
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/pečen-piščanec-na-ajdovi-kaši
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/piscanec_s_kaso.jpg