- 200 g ajdove kaše
- 200 g pršuta
- 100 ml rdečega vina
- oljčno olje

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Ajdovo kašo skuhamo po navodilu na embalaži v vreli slani vodi. Kuhano kašo odcedimo. Pršut narežemo na trakove.
Na žlici olja na hitro popečemo pršut. Zalijemo ga z vinom, počakamo, da ga polovica izpari in nato umešamo kašo. Pri nizki temperaturi kuhamo še par minut, da se okusi povežejo in jed zgosti.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/ajdova-kaš-s-pršutom&t=Ajdova+ka%C5%A1a+s+pr%C5%A1utom
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Ajdova+ka%C5%A1a+s+pr%C5%A1utom&url=http://www.kuharija.si/content/ajdova-kaš-s-pršutom
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/ajdova-kaš-s-pršutom
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/ajdova_kasa_s_prsutom.jpg