- 200 g prosene kaše
- oljčno olje
- 1/2 sesekljane čebule
- 1 strok česna
- 4 bučke
- 400 g pelatov (iz pločevinke)
- 2 paradižnika
- mešanica mediteranskih začimb
- sol, poper
- suho belo vino

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 50 minut |
Proseno kašo skuhajte v osoljeni vodi po navodilu na embalaži. Kašo odcedite in ohladite. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Bučke operite, očistite in narežite na kolobarje. Paradižnike iz pločevinke odcedite in narežite na kocke. Sveže paradižnike prelijte z vrelo vodo, olupite, jim odstranite semenje ter narežite na kocke.
V ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut dušite čebulo in česen. Dodajte bučke in jih popecite. Nato umešajte proseno kašo in obe vrsti paradižnika ter rahlo premešajte. Umešajte mediteranske začimbe ter jed solite in poprajte. Kuhajte še toliko časa, da se okusi povežejo in jed zgosti.
foto: Thinkstock
Jed lahko ponudite potreseno s parmezanom in peteršiljem. Poleg bučk lahko dodate tudi papriko, por ali drugo vrsto zelenjave.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/prosena-kaš-z-zelenjavo&t=Prosena+ka%C5%A1a+z+zelenjavo
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Prosena+ka%C5%A1a+z+zelenjavo&url=http://www.kuharija.si/content/prosena-kaš-z-zelenjavo
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/prosena-kaš-z-zelenjavo
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/prosena_kasa_z_zelenjavo.jpg