- 200 g koruznega zdroba oz. polente
- oljčno olje
- 250 g mocarele (dva hlebčka)
- 3 paradižniki
- 1 jajčevec
- sol
- bazilika

Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 90 minut |
Jajčevce narežite na rezine, posolite in pustite stati eno uro. Nato jih s papirnatimi kuhinjskimi brisačami osušite.
Polento skuhajte v zelenjavni juhi ali slani vodi po navodilu iz embalaže. Dodajte žlico oljčnega olja in polento vlijte v namaščen pekač.
V ponvi na hitro popecite jajčevce na obeh straneh. Paradižnik in mocarelo narežite na rezine.
Ko se polenta malce strdi jo obložite z rezinami popečenih jajčevcev, po jajčevcih razporedite rezine paradižnika, po paradižniku pa mocarelo. Vse pokapajte z oljčnim oljem, rahlo solite in potresite s sesekljano baziliko.
V pečici pecite približno 30 minut, dokler se sir ne stopi.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/pečena-polenta-s-paradižnikom-jajčevci-mocarelo&t=Pe%C4%8Dena+polenta+s+paradi%C5%BEnikom%2C+jaj%C4%8Devci+in+mocarelo
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pe%C4%8Dena+polenta+s+paradi%C5%BEnikom%2C+jaj%C4%8Devci+in+mocarelo&url=http://www.kuharija.si/content/pečena-polenta-s-paradižnikom-jajčevci-mocarelo
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/pečena-polenta-s-paradižnikom-jajčevci-mocarelo