- 150 g moke
- 80 g sladkorja
- 30 g kakava v prahu
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 1/2 žličke soli
- 150 ml vaniljevega jogurta
- 150 ml mleka
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- sladkor v prahu (po želji)

![]() | Sestavine za: 12 mafinov
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 40 minut |
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Namastite ali s papirnatimi manšetami obložite pekač za mafine.
Presejte skupaj in zmešajte moko, kakav, pecilni prašek, sodo, sol, sladkor in vaniljev sladkor. V drugi skledi zmešajte jogurt in mleko. Dodajte mešanico suhih sestavin in na hitro zmešajte, toliko da se sestavine povežejo.
S testom napolnite pekač za mafine in pecite od 15 do 20 minut. Mafine malce ohladite, vzemite iz pekača in po želji potresite s sladkorjem v prahu. Ponudite tople. Mafine lahko tudi zamrznete.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/čokoladni-mafini-z-manj-maščobe&t=%C4%8Cokoladni+mafini+z+manj+ma%C5%A1%C4%8Dobe
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%8Cokoladni+mafini+z+manj+ma%C5%A1%C4%8Dobe&url=http://www.kuharija.si/content/čokoladni-mafini-z-manj-maščobe
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/čokoladni-mafini-z-manj-maščobe
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/maf_cok_mm.jpg