- 1 kg jagod
- 1 limona (ali 250 g rabarbare)
- 500 g sladkorja (če uporabljate rabarbaro 600 g))
- 1 žlička agar-agar (oz. po navodilu proizvajalca)

![]() | Sestavine za: 5 kozarcev
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: najmanj 6 ur |
Jagode na hitro oplaknite z vodo. Nato jih narežite na koščke.
Če uporabljate rabarbaro, jo po potrebi olupite in narežite na koščke. Če uporabljate limono, iz nje iztisnite sok.
Jagode in rabarbaro (oz. limonin sok) stresite v skledo, dodajte sladkor in pustite stati vsaj 5 ur, lahko tudi čez noč.
Sadno mešanico med mešanjem zavrite. Umešajte v hladni vodi razmešan agar-agar, počakajte, da znova zavre in nato pustite vreti še 3 minute. Vmes mešajte in pobirajte pene.
Vročo marmelado napolnite v kozarce, jih zaprite in za 10 minut postavite na glavo, da se ustvari vakuum.
Namesto želirnega sredstva agar-agar lahko uporabite tudi želirni sladkor oz. kakšno drugo želirno sredstvo.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/jagodna-marmelada&t=Jagodna+marmelada
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Jagodna+marmelada&url=http://www.kuharija.si/content/jagodna-marmelada
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/jagodna-marmelada
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kuharija-jagodna_marmelada.jpg