- 100 g masla
- 60 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlica ruma
- 80 g mletih mandljev (ali lešnikov)
- 200 g moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 270 ml vode
- sladkor v prahu

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Penasto zmešajte maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Postopoma, eno za drugim, umešajte jajca in žlico ruma. Posebej zmešajte moko, mlete mandlje ali lešnike in pecilni prašek. Mešanico izmenično z vodo umešajte v masleno-jajčno zmes.
Specite v pekaču za vaflje. Pečene potresite s sladkorjem v prahu.
Vaflje lahko ponudite s svežim sadjem, vročimi malinami, hitro čokoladno omako, sladoledom, stepeno smetano, karamelno omako, vaniljevo omako …
Foto: Thinkstock
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/vaflji&t=Vaflji
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Vaflji&url=http://www.kuharija.si/content/vaflji
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/vaflji
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/vaflji_1.jpg