Začinjeno kuhano vino (rdeče)
Objavil/a vera dne 14. december 2013
Dišeča kombinacija večih začimb.
![]() | Sestavine za: 10 oseb
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Priprava
Pomarančo temeljito operite in na tanko olupite, tako da dobite samo zgornjo plast lupine, brez belega dela.
Lupino denite v vodo, dodajte še ostale začimbe (strok kardamoma zdrobite) in sladkor, zavrite in pri nizki temperaturi kuhajte 10 minut.
Po želji precedite, dodajte vino in vse skupaj segrejte skoraj do vretja.
Iz pomaranče iztisnite sok in ga skupaj z rumom oz. žganjem umešajte v vino.
Ponudite v kozarcih ali skodelicah, ki jih okrasite z cimetovo paličico in rezinami pomaranče.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika