- 1 kg krompirja
- 1 čebula
- oljčno olje (ali druga maščoba)
- 1 zajemalka juhe
- sol
- poper

Tradicionalno.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 1 ura |
Krompir v lupini skuhajte. Nato ga malce ohladite, olupite in narežite na tanke rezine.
Čebulo olupite in drobno sesekljajte ali pa narežie na res tanke lističe.
V plitvi posodi segrejte maščobo, na njen stekleno popražite čebulo, dodajte narezan krompir, solite, poprajte in temeljito premešajte.
Nato ga zalijte z juho, pokrijte in pri nizki temperaturi počasi pražite. Vmes ga ne mešajte, ampak samo z lopatico privzdignite in po plasteh obračajte.
Zgoraj opisan je osnovni recept. Pražen krompir pa lahko izboljšate z razlčnimi dodatki: skupaj s čebulo prepražite še na kocke narezano slanino, namesto na oljčnem olju ga naredite na maščobi, ki je ostala od peke mesa, poleg soli in popra ga začinite še s sladko (ali pa pekočo) papriko v prahu ...
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/pražen-krompir&t=Pra%C5%BEen+krompir
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pra%C5%BEen+krompir&url=http://www.kuharija.si/content/pražen-krompir
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/pražen-krompir
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kuharija-prazen-krompir.jpg