Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pražen krompir

0

Tradicionalno.

Sestavine za: 4 osebe
  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • oljčno olje (ali druga maščoba)
  • 1 zajemalka juhe
  • sol
  • poper
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 1 ura

Priprava

Krompir v lupini skuhajte. Nato ga malce ohladite, olupite in narežite na tanke rezine.

Čebulo olupite in drobno sesekljajte ali pa narežie na res tanke lističe. 

V plitvi posodi segrejte maščobo, na njen stekleno popražite čebulo, dodajte narezan krompir, solite, poprajte in temeljito premešajte. 

Nato ga zalijte z juho, pokrijte in pri nizki temperaturi počasi pražite. Vmes ga ne mešajte, ampak samo z lopatico privzdignite in po plasteh obračajte. 

 

Namigi

Zgoraj opisan je osnovni recept. Pražen krompir pa lahko izboljšate z razlčnimi dodatki: skupaj s čebulo prepražite še na kocke narezano slanino, namesto na oljčnem olju ga naredite na maščobi, ki je ostala od peke mesa, poleg soli in popra ga začinite še s sladko (ali pa pekočo) papriko v prahu ...

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!