Pražen krompir
Tradicionalno.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 1 ura |
Priprava
Krompir v lupini skuhajte. Nato ga malce ohladite, olupite in narežite na tanke rezine.
Čebulo olupite in drobno sesekljajte ali pa narežie na res tanke lističe.
V plitvi posodi segrejte maščobo, na njen stekleno popražite čebulo, dodajte narezan krompir, solite, poprajte in temeljito premešajte.
Nato ga zalijte z juho, pokrijte in pri nizki temperaturi počasi pražite. Vmes ga ne mešajte, ampak samo z lopatico privzdignite in po plasteh obračajte.
Namigi
Zgoraj opisan je osnovni recept. Pražen krompir pa lahko izboljšate z razlčnimi dodatki: skupaj s čebulo prepražite še na kocke narezano slanino, namesto na oljčnem olju ga naredite na maščobi, ki je ostala od peke mesa, poleg soli in popra ga začinite še s sladko (ali pa pekočo) papriko v prahu ...
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
