- 200 g mladega ingverja
- 250 ml riževega kisa (ali vinskega ali jabolčnega)
- 60 g sladkorja
- 1 žlička soli

Nepogrešljiv pri sušiju.
![]() | Sestavine za: 1 kozarec
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Ingver olupite in prečno na vlakna narežite kot na papir tanke rezine. Rezine temeljito zmešajte s soljo in pustite stati, da so sol stopi (približno 30 minut). Nato sol sperite, rezine osušite in prestavite v čist kozarec.
Zmešajte kis in sladkor, da se ta stopi. Mešanico zavrite in vrelo prelijte čez ingver. Zaprite, ohladite in shranite v hladilnik. Pred uporabo naj stoji vsaj pa ur, še bolje dni.
Fotografija: Thinstock
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/mariniran-ingver-gari&t=Mariniran+ingver+%28gari%29
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Mariniran+ingver+%28gari%29&url=http://www.kuharija.si/content/mariniran-ingver-gari
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/mariniran-ingver-gari
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kuharija-mariniran_ingver_1.jpg