- 1 kg belušev
- 2 žlici oljčnega olja
- 125 g češnjevega paradižnika
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- limonin sok
- sesekljan peteršilj
- 1 žlička črnega sezama

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Beluše očistite, skuhajte in odcedite. Paradižnik operite in razpolovite. Česen olupite in sesekljajte.
V večji ponvi segrejte olje in na njem popecite beluše, paradižnike in česen. Solite in poprajte. Ko se zelenjava rahlo obarva, jo pokapajte z limoninim sokom ali balzamičnim kisom in potresite s črnim sezamom.
Če uporabite sveže tanjše zelene beluše, jih ni potrebno predhodno skuhati. Dovolj bo, da jih na vročem olju v pokriti ponvi malce podušite. Po želji solato pokapajte z balzamičnim kisom ali kremo.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/vroč-solata-iz-špargljev&t=Vro%C4%8Da+solata+iz+%C5%A1pargljev
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Vro%C4%8Da+solata+iz+%C5%A1pargljev&url=http://www.kuharija.si/content/vroč-solata-iz-špargljev
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/vroč-solata-iz-špargljev
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/vroca_solata_z_belusi.jpg