- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- oljčno olje
- 250 g mletega mesa (mešanega)
- 1 pločevinka paradižnika v koščkih
- 1 žlica paradižnikove mezge
- bazilika
- origano
- sol
- poper
- sladkor

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Segrejte olje in na njem pri nizki temperaturi dušite čebulo, da postekleni in se zmehča. Dodajte sladkor in ga rahlo karamelizirajte. Nato temperaturo zvišajte, dodajte meso in ga rjavo popecite. Olupite strok česna in ga iztisnite zraven.
Dodajte paradižnikovo mezgo, jo prepražite, dodajte paradižnik iz pločevinke, premešajte, solite in poprajte. Omaka naj rahlo vre od 5 do 10 minut. Nato jo po okusu začinite še z baziliko in origanom
Pi želji v omako dodajte malce pekoče paprike ali mletega čilija.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/paradižnikova-omaka-z-mletim-mesom&t=Paradi%C5%BEnikova+omaka+z+mletim+mesom
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Paradi%C5%BEnikova+omaka+z+mletim+mesom&url=http://www.kuharija.si/content/paradižnikova-omaka-z-mletim-mesom
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/paradižnikova-omaka-z-mletim-mesom
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/bolonjska_omaka.jpg