- 2 jajci
- 1 skodelica jogurta
- 2 skodelici koruznega zdroba ali moke
- 2 skodelici pšenične moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 1 skodelica olja
- 1 skodelica mleka
- 250 g skute (ali sira feta)
- sol

Bosanska različica, poznana tudi kot proja.
![]() | Sestavine za: en pekač
skodelica = 250 ml
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 40 minut |
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
V električnem mešalniku z nastavki za stepanje zmešajte vse sestavine razen skute v gladko maso. Nato umešajte še skuto. Testo zlijte v namaščen pekač in pecite približno 40 minut, oz. do zlato rumene barve.
Ob koncu peke lahko projo prelijete z razžvrkljanim jajcem, ki ste ga zmešali s polovico jogurta.
V testo lahko umešate tudi ocvirke, koščke popečene pancete, slanine ali pršuta.
Ponudite jo k mesnim jedem, golažu, mesu na žaru. Ravno tako odlična pa je tudi z jogurtom.
Za spremembo namesto v okroglem pekaču, projo specite v pekaču za mafine. Čas peke se tako skrajša na približno 20 minut.
foto:Thinkstock
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/koruzni-narastek&t=Koruzni+narastek
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Koruzni+narastek&url=http://www.kuharija.si/content/koruzni-narastek
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/koruzni-narastek
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kuharija-koruzni-narastek.jpg