- 2 jajčevca
- 2 jajci
- moka
- drobtine
- sol
- poper
- olje za cvrtje

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Jajčevce narežite na rezine, posolite in pustite na cedilu približno pol ure. Nato jih osušite s papirnatimi kuhinjskimi brisačami.
Rezine prvo poprašite z moko, potegnite skozi stepeno jajce in na koncu povaljajte v drobtinah. V vročem olju jih pecite do zlato rumene barve, približno 5 minut na vsaki strani.
Pečene rezine polagajte na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo.
Ocvrte jajčevce ponudite s tatarsko omako ali paradižnikovo salso [1].
Med drobtine lahko umešate parmezan ali sesekljano baziliko.
Povezave:
[1] http://kuharija.si/content/paradi%C5%BEnikova-salsa
[2] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/ocvrti-jajčevci&t=Ocvrti+jaj%C4%8Devci
[3] http://twitter.com/intent/tweet?text=Ocvrti+jaj%C4%8Devci&url=http://www.kuharija.si/content/ocvrti-jajčevci
[4] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/ocvrti-jajčevci
[5] http://www.kuharija.si/sites/default/files/ocvrti_jajcevci.jpg