Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Ocvrti jajčevci

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 2 jajčevca
  • 2 jajci
  • moka
  • drobtine
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Jajčevce narežite na rezine, posolite in pustite na cedilu približno pol ure. Nato jih osušite s papirnatimi kuhinjskimi brisačami.

Rezine prvo poprašite z moko, potegnite skozi stepeno jajce in na koncu povaljajte v drobtinah. V vročem olju jih pecite do zlato rumene barve, približno 5 minut na vsaki strani.

Pečene rezine polagajte na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo.

Namigi

Ocvrte jajčevce ponudite s tatarsko omako ali paradižnikovo salso.

Med drobtine lahko umešate parmezan ali sesekljano baziliko.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!