Ocvrti jajčevci
Objavil/a vera dne 30. september 2012
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Jajčevce narežite na rezine, posolite in pustite na cedilu približno pol ure. Nato jih osušite s papirnatimi kuhinjskimi brisačami.
Rezine prvo poprašite z moko, potegnite skozi stepeno jajce in na koncu povaljajte v drobtinah. V vročem olju jih pecite do zlato rumene barve, približno 5 minut na vsaki strani.
Pečene rezine polagajte na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo.
Namigi
Ocvrte jajčevce ponudite s tatarsko omako ali paradižnikovo salso.
Med drobtine lahko umešate parmezan ali sesekljano baziliko.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
