- 2 pločevinki rjavega fižola
- 2 žlici olja
- 1 strok česna
- 1 žlica sesekljane čebule
- sol
- 100 g naribanega sira (gavda, trapist ...)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Fižol odcedite in pri tem prestrezite vodo.
V kozici segrejte olje in na njem stekleno prepražite čebulo. Dodajte fižol, ga pretlačite in po potrebi dodajajte vodo, ki ste jo odcedili od fižola. Dodajte skozi stiskalnico iztisnjen česen in sol. Mešajte dokler se fižol temeljito ne segreje. Dodajte sir in mešajte dokler se popolnoma ne stopi.
Ponudite kot prilogo ali pomako.
Jed bo lažje prebavljiva, če boste fižol pretlačili skozi cedilo in mu tako odstranili lupino.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/pretlačen-fižol&t=Pretla%C4%8Den+fi%C5%BEol
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pretla%C4%8Den+fi%C5%BEol&url=http://www.kuharija.si/content/pretlačen-fižol
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/pretlačen-fižol
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/pecen_fizol.jpg