- 8 pšeničnih tortilj
- 400 g mletega mesa
- 1 manjša čebula
- 150 g zelenih oliv (brez koščic)
- paradižnikova salsa
- olje
- mešanica začimb za mehiško kuhinjo (ali čili v prahu, kumin ...)
- sol
- 50 g naribanega sira (gavda, trapist ...)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Čebulo olupite, sesekljajte in na vročem olju stekleno prepražite. Dodajte meso, ga med mešanjem prepražite, da postane drobljivo in nato po okusu začinite. Olive narežite oz. sesekljajte.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Tortilje premažite s salso in napolnite z mesom in olivami. Nato jih zvijte in zložite v namaščen pekač. Prelijte jih z omako za enčilade [1] in potresite s sirom. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite približno 20 minut. Nato odstranite folijo in pecite še 10 minut, da se sir stopi in rahlo porjavi.
Ponudite jih s kislo smetano, rižem in pretlačenim fožolom [2].
Povezave:
[1] http://www.kuharija.si/content/omaka-za-en%C4%8Dilade
[2] http://www.kuharija.si/content/pretla%C4%8Den-fi%C5%BEol
[3] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/enčilade-z-mesnim-nadevom&t=En%C4%8Dilade+z+mesnim+nadevom
[4] http://twitter.com/intent/tweet?text=En%C4%8Dilade+z+mesnim+nadevom&url=http://www.kuharija.si/content/enčilade-z-mesnim-nadevom
[5] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/enčilade-z-mesnim-nadevom
[6] http://www.kuharija.si/sites/default/files/encilade_mesne.jpg