- 150 g jedilne čokolade
- 250 g masla
- 3 jajca
- 200 g sladkorja v prahu
- 2-3 žlice kakava
- 60 biskvitnih piškotov (približno)
- rum
- mleko
- 1 lonček sladke smetane

brez peke
![]() | Sestavine za: 1 torto
Vir: ovitek čokolade Manner Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 5 ur |
Čokolado na vroči vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici zmehčajte. Beljake ločite od rumenjakov.
Maslo, mehko čokolado, 100 g sladkorja in rumenjake gosto penasto stepite. Beljake in 100 g sladkorja stepite v čvrst sneg. V peno iz rumenjakov umešajte kakav in sneg.
Piškote namočite v mešanici ruma in mleka in drugega zraven drugega zložite v model za torto. Na plast piškotov namažite kremo, na njo zopet naložite piškote in nadaljujte dokler ni model poln. Zaključite s piškoti.
Torto za nekaj ur (najbolje čez noč) postavite na hladno. Okrasite jo s stepeno smetano in piškoti.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/torta-malakoff&t=Torta+Malakoff
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Torta+Malakoff&url=http://www.kuharija.si/content/torta-malakoff
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/torta-malakoff
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/torta_malakoff.jpg