Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Torta Malakoff

0

brez peke

Sestavine za: 1 torto
  • 150 g jedilne čokolade
  • 250 g masla
  • 3 jajca
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2-3 žlice kakava
  • 60 biskvitnih piškotov (približno)
  • rum
  • mleko
  • 1 lonček sladke smetane
Vir: ovitek čokolade Manner
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 5 ur

Priprava

Čokolado na vroči vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici zmehčajte. Beljake ločite od rumenjakov.

Maslo, mehko čokolado, 100 g sladkorja in rumenjake gosto penasto stepite. Beljake in 100 g sladkorja stepite v čvrst sneg. V peno iz rumenjakov umešajte kakav in sneg.

Piškote namočite v mešanici ruma in mleka in drugega zraven drugega zložite v model za torto. Na plast piškotov namažite kremo, na njo zopet naložite piškote in nadaljujte dokler ni model poln. Zaključite s piškoti.

Torto za nekaj ur (najbolje čez noč) postavite na hladno. Okrasite jo s stepeno smetano in piškoti. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!