Torta Malakoff
Objavil/a vera dne 18. december 2012
brez peke
![]() | Sestavine za: 1 torto
Vir: ovitek čokolade Manner Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 5 ur |
Priprava
Čokolado na vroči vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici zmehčajte. Beljake ločite od rumenjakov.
Maslo, mehko čokolado, 100 g sladkorja in rumenjake gosto penasto stepite. Beljake in 100 g sladkorja stepite v čvrst sneg. V peno iz rumenjakov umešajte kakav in sneg.
Piškote namočite v mešanici ruma in mleka in drugega zraven drugega zložite v model za torto. Na plast piškotov namažite kremo, na njo zopet naložite piškote in nadaljujte dokler ni model poln. Zaključite s piškoti.
Torto za nekaj ur (najbolje čez noč) postavite na hladno. Okrasite jo s stepeno smetano in piškoti.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
