- 1 l sladke smetane
- 4 beljaki
- 450 g jedilne čokolade

Mousse au chocolat
![]() | Sestavine za: 8 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 6 ur |
Čokolado razlomite in nad vročo vodno kopeljo stalite.
Vsako posebej čvrsto stepite smetano in beljake. Stopljeno čokolado med rahlim mešanjem umešajte med beljake, nato pa vse skupaj umešajte v stepeno smetano. Peno preložite v servirno posodo in za 6 ur postavite v hladilnik.
Po želji lahko s čokoladno peno napolnite tudi manjše modelčke in tako oblikujeta različne oblike oz. tortice. Po približno treh urah hlajenja, peno lahko previdno oblijete s čokoladno glazuro.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/node/314&t=%C4%8Cokoladna+pena
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%8Cokoladna+pena&url=http://www.kuharija.si/node/314
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/node/314
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/cokoladna_pena.jpg