Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Čokoladna pena

0

Mousse au chocolat

Sestavine za: 8 oseb
  • 1 l sladke smetane
  • 4 beljaki
  • 450 g jedilne čokolade
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 6 ur

Priprava

Čokolado razlomite in nad vročo vodno kopeljo stalite.

Vsako posebej čvrsto stepite smetano in beljake. Stopljeno čokolado med rahlim mešanjem umešajte med beljake, nato pa vse skupaj umešajte v stepeno smetano. Peno preložite v servirno posodo in za 6 ur postavite v hladilnik.

Namigi

Po želji lahko s čokoladno peno napolnite tudi manjše modelčke in tako oblikujeta različne oblike oz. tortice. Po približno treh urah hlajenja, peno lahko previdno oblijete s čokoladno glazuro.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!