- 250 g moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 200 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
- 1 jajce (velikosti L)
- 150 g slakorja
- 1 vaniljev sladkor
- 8 žlic sončničnega olja
- 150 ml pinjenca (ali tekočega jogurta)
- 40 g masla

![]() | Sestavine za: 10 mafinov
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 40 minut |
Pečico segrejte na 180°C (ventilacijsko na 160°C). Moko zmešajte s pecilnim praškom.
V skledi stepite jajce. Postopoma dodajte sladkor, vaniljev sladkor, olje, maslo in pinjenec. Na mešanico presejete moko s pecilnim praškom, jo narahlo vmešajte, nato umešajte še borovnice. Testo mešajte le toliko, da se sestavine povežejo.
S testom napolnite modelčke za mafine in v ogreti pečici pecite od 20 do 25 minut. Mafini naj še približno 5 minut mirujejo v izklopljeni pečici.
Namesto borovnic lahko dodate poljubno sadje oz. koščke čokolade.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/mafini-z-borovnicami&t=Mafini+z+borovnicami
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Mafini+z+borovnicami&url=http://www.kuharija.si/content/mafini-z-borovnicami
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/mafini-z-borovnicami
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/borovnicevi_mafini.jpg