- 200 g maslenih piškotov (polnozrnatih)
- 80 g masla
- 800 g kremnega sirnega namaza (oz. smetanovega)
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 4 jajca

Popularna ameriška sladica.
![]() | Sestavine za: 1 torto
Nadev:
Čas priprave: 45 minut Čas od začetka do konca: 1 dan |
Dno pekača obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 160 stopinj.
Piškote z multipraktikom ali valjarjem zdrobite v drobtine. Denite jih v skledo in zalijte s stopljenim maslom. Premešajte, da dobite kompaktno zmes in jo nato enakomerno razporedite po pekaču ter dobro potlačite. Postavite v hladilnik.
Z mešalnikom stepite kremni sir, sladkor in vaniljev sladkor. Nato pri najnižji hitrosti eno za drugim posamično umešajte jajca. Kremno zmes nalijte na piškotno testo in pecite približno 1 uro. Rob mora biti zlato rumen, testo na sredini pa še ne do konca strjeno. Ugasnite pečico, malce odprite vratca in pustite torto v pečici še približno pol ure. Nato jo prestavite na pult, ohladite na sobno temperaturo in nato čez noč postavite v hladilnik.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/sirova-torta-cheesecake&t=Sirova+torta+-+cheesecake
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Sirova+torta+-+cheesecake&url=http://www.kuharija.si/content/sirova-torta-cheesecake
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/sirova-torta-cheesecake
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kuharija_cheseecake.jpg