Sirova torta - cheesecake
Popularna ameriška sladica.
![]() | Sestavine za: 1 torto
Nadev:
Čas priprave: 45 minut Čas od začetka do konca: 1 dan |
Priprava
Dno pekača obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 160 stopinj.
Piškote z multipraktikom ali valjarjem zdrobite v drobtine. Denite jih v skledo in zalijte s stopljenim maslom. Premešajte, da dobite kompaktno zmes in jo nato enakomerno razporedite po pekaču ter dobro potlačite. Postavite v hladilnik.
Z mešalnikom stepite kremni sir, sladkor in vaniljev sladkor. Nato pri najnižji hitrosti eno za drugim posamično umešajte jajca. Kremno zmes nalijte na piškotno testo in pecite približno 1 uro. Rob mora biti zlato rumen, testo na sredini pa še ne do konca strjeno. Ugasnite pečico, malce odprite vratca in pustite torto v pečici še približno pol ure. Nato jo prestavite na pult, ohladite na sobno temperaturo in nato čez noč postavite v hladilnik.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
