- 2 žlici oljčnega olja
- 125 ml rdečega vina
- 300 g rdečega radiča (najboljši je treviški)
- 70 g parmezana (sveže naribanega)
- 100 g skute
- 70 g feta sira
- sol
- poper

![]() | Sestavine za: 6-8 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Radič razdelite na lističe, očistite, operite in narežite na trakove. V večji ponvi segrejte olje in na njem zdušite radič (približno 5 minut). Prilijte vino in med mešanjem kuhajte dokler vino ne izpari. Mešanico nato odstavite, ohladite, odcedite oziroma ožmite ter zelo drobno sesekljajte.
Feto naribajte oziroma zdrobite, skuto odcedite.
Sesekljan radič stresite v skledo, dodajte parmezan, skuto, feto, sol in poper ter temeljito zmešajte.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/nadev-iz-rdečega-radič&t=Nadev+iz+rde%C4%8Dega+radi%C4%8Da
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Nadev+iz+rde%C4%8Dega+radi%C4%8Da&url=http://www.kuharija.si/content/nadev-iz-rdečega-radič
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/nadev-iz-rdečega-radič
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/nadev_iz_radica.jpg