- 1,25 l mleka
- 175 g moke
- 200 g sladkorja (+ 1 žlica)
- 5 jajc
- 1 vaniljev sladkor
- 500 ml sladke smetane
- 1 zavitek listnatega testa (2 plošči)
- sladkor v prahu

Blejska specialiteta v vaši kuhinji
![]() | Sestavine za: 12 kosov
Čas priprave: 45 minut Čas od začetka do konca: 6 ur |
Listnato testo odtalite, razvaljajte v obliki pekača in oba dela po navodilu na embalaži specite. Spodnji del denite v pekač.
Beljake ločite od rumenjakov. 250 ml mleka gladko zmešajte z moko, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in rumenjaki.
Ostalo mleko zavrite. V vrelo mleko vlijte pripravljeno zmes in ob stalnem mešanju pri nizki temperaturi kuhajte približno pol ure.
Beljake stepite v čvrst sneg in ga umešajte v še vročo zmes. Zmes zlijte na listnato testo in pustite, da se popolnoma ohladi in strdi (vsaj 4 ure).
Stepite sladko smetano z žlico sladkorja, jo porazdelite po strjeni kremi, pokrijte z drugo ploščo listnatega testa in poprašite s sladkorjem v prahu.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/kremšnite&t=Krem%C5%A1nite
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Krem%C5%A1nite&url=http://www.kuharija.si/content/kremšnite
[3] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/kremšnite
[4] http://www.kuharija.si/sites/default/files/kremsnite_0.jpg