Kremšnite
Objavil/a vera dne 3. februar 2010
Blejska specialiteta v vaši kuhinji
![]() | Sestavine za: 12 kosov
Čas priprave: 45 minut Čas od začetka do konca: 6 ur |
Priprava
Listnato testo odtalite, razvaljajte v obliki pekača in oba dela po navodilu na embalaži specite. Spodnji del denite v pekač.
Beljake ločite od rumenjakov. 250 ml mleka gladko zmešajte z moko, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in rumenjaki.
Ostalo mleko zavrite. V vrelo mleko vlijte pripravljeno zmes in ob stalnem mešanju pri nizki temperaturi kuhajte približno pol ure.
Beljake stepite v čvrst sneg in ga umešajte v še vročo zmes. Zmes zlijte na listnato testo in pustite, da se popolnoma ohladi in strdi (vsaj 4 ure).
Stepite sladko smetano z žlico sladkorja, jo porazdelite po strjeni kremi, pokrijte z drugo ploščo listnatega testa in poprašite s sladkorjem v prahu.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
