Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Kremšnite

0

Blejska specialiteta v vaši kuhinji

Sestavine za: 12 kosov
  • 1,25 l mleka
  • 175 g moke
  • 200 g sladkorja (+ 1 žlica)
  • 5 jajc
  • 1 vaniljev sladkor
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 zavitek listnatega testa (2 plošči)
  • sladkor v prahu
Čas priprave: 45 minut
Čas od začetka do konca: 6 ur

Priprava

Listnato testo odtalite, razvaljajte v obliki pekača in oba dela po navodilu na embalaži specite. Spodnji del denite v pekač.

Beljake ločite od rumenjakov. 250 ml mleka gladko zmešajte z moko, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in rumenjaki.

Ostalo mleko zavrite. V vrelo mleko vlijte pripravljeno zmes in ob stalnem mešanju pri nizki temperaturi kuhajte približno pol ure.

Beljake stepite v čvrst sneg in ga umešajte v še vročo zmes. Zmes zlijte na listnato testo in pustite, da se popolnoma ohladi in strdi (vsaj 4 ure). 

Stepite sladko smetano z žlico sladkorja, jo porazdelite po strjeni kremi, pokrijte z drugo ploščo listnatega testa in poprašite s sladkorjem v prahu.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!