- 500 g belih belušev
- 500 g zelenih belušev
- 1 večji paradižnik (mesnat)
- 1 strok česna
- 1 hlebček mocarele (125 g, bivolje)
- 125 g rukole
- 2 žlici pesta genovese
- balzamični kis
- oljčno olje
- sol
- poper

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Beluše skuhajte in jih odcedite.
Zmešajte pesto, balzamični kis, sol in poper. Nato z metlico za stepanje v tankem curku v preliv vtepite oljčno olje. Česen olupite in sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico ter umešajte v preliv.
Kuhane beluše glede na velikost narežite in prelijte s polovico pripravljenega preliva.
Paradižnik poparite, olupite, mu odstranite semenje in ga narežite na kocke. Rukolo očistite, operite in v solatni centrifugi osušite. Mocarelo odcedite in narežite na kocke.
Vse sestavine zmešajte s preostalim prelivom, razporedite po krožnikih oz. skledicah in obložite z beluši.
Recept za pesto genovese [1].
Povezave:
[1] http://www.kuharija.si/content/pesto-genovese
[2] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/solata-iz-rukole-belušev-mocarele&t=Solata+iz+rukole%2C+belu%C5%A1ev+in+mocarele
[3] http://twitter.com/intent/tweet?text=Solata+iz+rukole%2C+belu%C5%A1ev+in+mocarele&url=http://www.kuharija.si/content/solata-iz-rukole-belušev-mocarele
[4] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/solata-iz-rukole-belušev-mocarele
[5] http://www.kuharija.si/sites/default/files/solata_iz_belusev_in_mocarele.jpg