Solata iz rukole, belušev in mocarele
Objavil/a vera dne 14. april 2010
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Priprava
Beluše skuhajte in jih odcedite.
Zmešajte pesto, balzamični kis, sol in poper. Nato z metlico za stepanje v tankem curku v preliv vtepite oljčno olje. Česen olupite in sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico ter umešajte v preliv.
Kuhane beluše glede na velikost narežite in prelijte s polovico pripravljenega preliva.
Paradižnik poparite, olupite, mu odstranite semenje in ga narežite na kocke. Rukolo očistite, operite in v solatni centrifugi osušite. Mocarelo odcedite in narežite na kocke.
Vse sestavine zmešajte s preostalim prelivom, razporedite po krožnikih oz. skledicah in obložite z beluši.
Namigi
Recept za pesto genovese.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
