Pesto genovese
Najbolj poznan pesto.
![]() | Sestavine za: 2 kozarčka
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Priprava
Priprava v možnarju
Prvo v grobo pasto zmeljite sol in vse tri stroke česna. Nato dodajte približno žlico pinjol, pest listov bazilike in žlico ali dve oljčnega olja ter vse skupaj zmeljite.
Izmenično nato dodajajte pinjole, baziliko in olje, tako da imate vedno gosto pasto. Na koncu umešajte parmezan oz. pecorino in še toliko olja, da dobite gosto pasto.
Pesto pustite malce stati, da se okusi povežejo. Po okusu ga še dodatno solite in poprajte.
Priprava v električnem mešalniku
V mešalnik naenkrat denite vse sestavine razen olja. S funkcijo 'pulse' jih zmeljite v gladko pasto. Nato v tankem curku pri najnižji hitrosti umešajte olje.
Namigi
Pesto shranite v steklene kozarčke in ga zalijte s tanko plastjo oljčnega olja.
Pesto lahko tudi zamrznete. Zamrznite ga v manjših količinah, toliko kot potrebujete za en obrok.
Pesto ponudite z vročimi testeninami, lahko pa ga uporabljate tudi kot začimbo za bruskete, pečeno zelenjavo …
Preberite si več o pripravi pesta.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
