Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pesto genovese

2.01
V povprečju: 2 (glasov 2 )

Najbolj poznan pesto.

Sestavine za: 2 kozarčka
  • 100 g sveže bazilike
  • 100 g parmezana ali pecorina (sveže naribanega)
  • 50 g pinjol
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička soli (grobe morske)
  • 300 ml oljčnega olja (čim bolj kvalitetnega)
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 15 minut

Priprava

Priprava v možnarju

Prvo v grobo pasto zmeljite sol in vse tri stroke česna. Nato dodajte približno žlico pinjol, pest listov bazilike in žlico ali dve oljčnega olja ter vse skupaj zmeljite. 

Izmenično nato dodajajte pinjole, baziliko in olje, tako da imate vedno gosto pasto. Na koncu umešajte parmezan oz. pecorino in še toliko olja, da dobite gosto pasto.

Pesto pustite malce stati, da se okusi povežejo. Po okusu ga še dodatno solite in poprajte.  

Priprava v električnem mešalniku

V mešalnik naenkrat denite vse sestavine razen olja. S funkcijo 'pulse' jih  zmeljite v gladko pasto. Nato v tankem curku pri najnižji hitrosti umešajte olje.

Namigi

Pesto shranite v steklene kozarčke in ga zalijte s tanko plastjo oljčnega olja.

Pesto lahko tudi zamrznete. Zamrznite ga v manjših količinah, toliko kot potrebujete za en obrok.

Pesto ponudite z vročimi testeninami, lahko pa ga uporabljate tudi kot začimbo za bruskete, pečeno zelenjavo …

Preberite si več o pripravi pesta.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!