- 8 pšeničnih tortilj
- 250 g naribanega sira (gavda, trapist)
- 200 g črnih oliv (brez koščic)
- 4 zeleni čiliji (nepekoči, kuhani, vloženi)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Olive sesekljajte, čilije zmeljite v pasto. Tortilje napolnite z naribanim sirom, olivami in čilijem, zavijte in položite v namaščen pekač. Prelijte jih z omako za enčilade [1] in potresite s sirom. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite približno 20 minut. Nato odstranite folijo in pecite še 10 minut, da se sir stopi in rahlo porjavi.
Ponudite jih s kislo smetano, rižem in pretlačenim fižolom [2].
Povezave:
[1] http://www.kuharija.si/content/omaka-za-en%C4%8Dilade
[2] http://www.kuharija.si/content/pretla%C4%8Den-fi%C5%BEol
[3] http://facebook.com/sharer.php?u=http://www.kuharija.si/content/enčilade-s-sirnim-nadevom&t=En%C4%8Dilade+s+sirnim+nadevom
[4] http://twitter.com/intent/tweet?text=En%C4%8Dilade+s+sirnim+nadevom&url=http://www.kuharija.si/content/enčilade-s-sirnim-nadevom
[5] https://plus.google.com/share?url=http://www.kuharija.si/content/enčilade-s-sirnim-nadevom
[6] http://www.kuharija.si/sites/default/files/encilade.jpg