Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Špageti karbonara

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 150 g svinjskih ličnic (guanciale ali pancete)
  • 100 g parmezana
  • 4 jajca
  • 400 g špagetov
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • sol
  • črni poper (sveže mleti)
  • sesekljan peteršilj (po želji)
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 20 minut

Priprava

Ličnice oz. panceto sesekljajte na drobne kockice. Naribajte parmezan. Jajca stepite in začinite s sveže mletim črnim poprom.

Špagete skuhajte po navodilu na embalaži v večji količini vrele slane vode.

Česen olupite in oba stroka cela sploščite. V večji ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem med mešanjem pri srednji temperaturi pecite panceto in česen približno 5 minut. Pazite, da se ne zažge! Nato česen odstranite, temperaturo kuhališča pa znižajte na minimum.

Špagete odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode v kateri so se kuhali. Stresite jih v ponev s panceto in dodajte dve žlici vode v kateri so se kuhali.

Sir zmešajte z jajci. Ponev s špageti odstavite. Jajčno mešanico na hitro prelijte čez špagete in takoj zmešajte, da jajca zakrknejo. Po potrebi dodajte še toliko vode v kateri so se kuhali špageti, da dobite kremasto omako.

Jed preložite na krožnike in po želji potresite s parmezanom, sveže mletim poprom in sesekljanim peteršiljem.

Namigi

Namesto parmezano lahko uporabite mešanico parmezana in pecorina.

Špagete boste najlažje zmešali z lesenimi dvorogimi vilicami.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!