Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Špageti karbonara s smetano

0

Klasična italijanska jed obogatena s smetano

Sestavine za: 4 osebe
  • 400 g špagetov
  • 150 g slanine
  • 200 ml smetane za kavo (ali kuhanje)
  • 50 g parmezana
  • 2 jajci
  • peteršilj
  • sveže mlet črni poper
  • sol
  • olje
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 20 minut

Priprava

Slanino narežite na čim bolj drobne kocke. V večji količini vrele slane vode po navodilu na embalaži skuhajte špagete.

V ponvi segrejte malce olja in na njem med mešanjem hrustljavo popecite slanino. Olje in maščobo od slanine odlijte, k slanini v ponev pa prilijte smetano. Dodajte parmezan, premešajte, pri nizki temperaturi segrejte in odstavite. Pazite, da omaka ne zavre.

Špagete odcedite. Takoj jih stresite v smetanovo omako in premešajte. Jajca razžvrkljajte in umešajte med vroče špagete. Po želji potresite s sveže mletim črnim poprom in sesekljanim peteršiljem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!