Štefani pečenka (pečenka iz mletega mesa)
![]() | Sestavine za: 4-6 oseb
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 70 minut |
Priprava
Čebulo in česen olupite in sesekljajte ter na olju stekleno prepražite.
Rezino kruha ali žemljo namočite v mleko. V mleto meso dodajte jajce, sesekljan peteršilj, sol, poper, prepraženo čebulo in česen ter namočen in ožet kruh. Z rokami temeljito pregnetite.
Na vlažni podlagi in z vlažnimi rokami iz mesne mase oblikujte štruco. Vanjo vtisnite olupljena trdo kuhana jajca in jih pokrijte z mesno maso. Oblikujte štruco, jo položite na namaščen pekač in postavite v pečico ogreto na 200 stopinj. Pecite 10 minut, nato znižajte temperaturo na 180 stopinj in pecite še približno pol ure. Tik pred koncem peke lahko pečenko premažete s stepenim jajcem ali kislo smetano.
Namigi
Maso iz mletega mesa dodatno začinite z zelišči kot so majaron, origano, bazilika, lovor, brinove jagode … Dodate ji lahko tudi brizg konjaka ali tabaska ter na drobno narezano zelenjavo (por, korenček ...).
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
