Ajdova kaša z gobami
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 50 minut |
Priprava
Zavrite približno 400 ml slane vode ali juhe, umešajte ajdovo kašo in jo pri nizki temperaturi kuhajte približno 15 minut.
Medtem očistite in na lističe narežite gobe. Česen olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi peteršilj. Na olju prepražite narezane gobe, dodajte česen in pražite dokler tekočina ne povre. Odstavite in takoj umešajte kislo smetano. Solite in poprajte po okusu ter umešajte sesekljan peteršilj. Nežno umešajte ajdovo kašo in takoj ponudite.
Drugi način
Gobe očistite in narežite na lističe. Česen olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi peteršilj.
Na olju prepražite narezane gobe, dodajte česen in pražite dokler tekočina ne povre. Solite in poprajte. Dodajte odcejeno ajdovo kašo in prilijte približno dvojno količino slane vode ali juhe. Pokrijte in pri nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut, da se kaše zmehča in popije vso vodo.
Odstavite, umešajte kislo smetano in sesekljan peteršilj ter takoj ponudite.
Namigi
Namakanje ajdove kaše ni obvezno. Namočena kaša je le precej prej kuhana kot nenamočena. V jed lahko dodate tudi majaron ali timijan.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
